argh.. RINDU2!!!!

3 10 2010

dah lame x wat posting kat cni… rindu2.. RINDU KEMBALI LAGI!!! follow my tweet- http://www.twitter.com/scopeLensa
and follow my new blog. new version ow.. http://www.lensa-lensut.blogspot.com

Advertisements




Crocs local or original???

23 02 2010

salam.

argh2…. x ley brehat gik petang nie.. hahaha… tak pe blognye pasal..

so arinie nak cite ckit pasal kasut croc. Pergh panas kowt tengok owg pakai kasot croc.. da la kasot uh sedap n ringan… pergh kalau la duit PTPTN tu msok lebey awal, bley r aku rasmi ngan beli kasut croc kat quensbay arituh. mira ari tu janji nak blanje aku kasot croc.. argh.. sedey r.. hahahah cian mira blanje aku mlahap kfc gune duit ptptn die.. JOM CROC….

Best ke kasut croc??

ok2.. sebelom aku kuar ngan member aku g quensbay, aku da wat research ckit pasal kasut crocs yang murah. so aku dapat la some of  laman web nie, ade yang jual yg  local punya x tau la samada original ke x. tapi diowang cakap ori.. wats??? ori?? malaysia produce CROCS ke?? tah la.. so nie link die kakibranded.

kakibranded

kalu kowang tengok kat web nie, mesti rasa mcm kat web murah.com or lelong.com en?? lebeh kurang je sebenaqnya.. tapi yang best nye die de monthly promotion. tue yang best nye.. selain daripada itu die ade jual baju macam ed hardy, polo t-shirt (kalu kowg perasan , try tgk kat baju die, ader tanda salib), crocs bag , jibbitz. besides, korang boleh beli online . x yah nak ke boutique die segala.. jaoh mahalnye..

so bagi korang yang kemarok kasot crocs nie, x yah la beli kat boutique die baek cari dealer lagi murah.
ader bnyak lgik laman web yang jual kasut crocs yang murah2 antaranya kakibranded, crocastles, coolcrocs, crocaddict and much more.

kebaikan crocs


nie jew kebaikan die.. x de lebey hahahah..

p/s: ngah tunggu duit PT, nty bley bli sbijik… hahaha PT i’ll waiting for you..





yeah2.. i’m back

21 02 2010

salam..

its been so long x update blog. yet, i just forgotten the password. damn.. what a bad memory i had.. pening-pening pasal presentation tomorow. HALLOWEEN.. takpe r tuh.. bley letak ketepi gik..

ok lets move to our main point today..

hurm where should i start….

after SPM la. since i last post pon b4 spm en. so lets roll out…

AFTER SPM EXAM

-start cari part time job. dapat kat megamall pacifiq. be a parttime promoter GQ brand. miss u la unty melly… tingat gik, a day b4 raya cina, aunty melly said” lokman hoh, u after laya cine x pyh datang dah hoh. ” u know wat, kantoi ngn die sbb curik2 pkai bju GQ… hahah cial…

– then go holiday there, here, over penang, in penang, kl, melaka, N9,perak perlis.. might be all state in this peninsular … hahahahah

CONTINUE MY STUDY

– try get in local university (gorv) and also private college including flight management in bangi, MSU (medical assistant), MMU (graphic designer),KIST (kolej islam sains teknologi , terengganu)( medical assistant), ITP (institut teknologi perak)(bisnes) and much more.. klau tgk surat yang online application tuh mmg bnyk dkt 15 kolej bagi feedback. ade yang telifon utk wat conformation 2-3 kali.. famous jap.. uhuk2..

– then stay at home… for couple a month.

– dapat tawaran ke politeknik seberang perai kos diploma in programing (DIP)

– discuss with my dad about the poly and also the hostel its self. (weyh umah dekat pon dapat ostel kew??? malu owg kampong haih….)

– bincang punya bincang lastly, made my decision utk pegi ke poli.. here i come

FIRST SEM

dapat dok ostel. B6-03-18A. tahukah anda, blok 6 atau bestari 6 adalah blok paling ulu sekali kat politeknik seberang perai. sedarlah wahai maha siswa kowg tue stay kat tempat palaing lambat dapat berita and of course B6 is the most hell blok.

roomate aku nama amirudin can call amir, mir, amin, udin n mcm r… owg kl..

start kelas sem 1. biasa ja.

what the common are

bangun lambat,

toliet full ngn owg,

brekfirst dinas or x brekfirst langsung,

pgi kelas x mandi,

bwat assignment dalam kelas walaupun telah diberi 2 minggu lepas,

bising dlm kelas,

migrane,

tidor dalam kelas n macam-macam g r…

okey enough of that. back to the real day men.. hehehe

RUANGAN IKLAN

since i’ve being a moderator dalam satu forum nie, i’ll share somthg that usefull to all of you k…

APEKAH ITU FORUM ??? GEMPAK???

forum ni name die gempak just register and download r sampai air hujan turun dari bawah ke atas.. hahah wat a nonsense..

pe yang korang dapat???

dah name pon forum mesti la somthing yang boley share kan… sharing is caring ma bak kate aunty meli and its free. sume donlod free and siap keyreg gik…

p/s: cukup la membebel petang2 nie… bilew2 aku akan update g k… chill and happy weekend….

maal salamah ilalliqa





Maxis New Wap…..

17 02 2009

Free maxis wap portal

Penah pikir tak untuk chatting free, buat room chat sendiri, tanpa mengeluarkan satu sen pon, post gambar, post video and much more…. tapi untuk maxis user jerla. ade terpikir x untuk beralih ke Maxis??? why not gune MNP program . cecece jadi maxis ambassador plak… ok kat cni akuh nak lampirkan sedikit tutorial tentang mymlife. nak online gune pc boleh , nak guna hp pown boly.

Kalu gune Hp

firstly pergi ke internet service lepas tue enter address nie

1) wap.mymlife.com.my

mlife 1

2) click join now

2

3) isi semua tu, lepas tu tekan join

4) keluar wap tu, tunggu mesej dari pihak mlife

5) dah dapat mesej dari pihak mlife, ikut arahan tersebut

6) lepas tu siap….

kalu nak upload gambar ke, video ke korang tengok la sendiri ek..

Kalu gune PC

1) www.mymlife.com.my

2) click join mlife kat bawah sekali…

3) lepas tuh fill semua tuh

4) click join

5) tunggu pihak mlife bagi mesej yang mengandungi password korang .

6) ikut arahan seterusnya

7) dan siap….

psst// setiap mesej yang diterima adalah percuma untuk pendaftaraan. kalu online guna hp pon still lagi percuma sebab anda adalah pengguna maxis. kecuali pengguna rangkaian lainlah..





Coke.. Ape itu coke??

28 01 2009
coke3

coke3

Dah hampir setahun aku lupekan WP , bukannya apa , aku lupa pass dan lg pon aku busy dok nak prepare for SPM exam…. huhuhu… tapi nape la agaknye sekarang baru nak tercari-cari WP and pass dia…..

Coke halal or haram???

dalam topik nie, terdetik dalam hati aku tuk cite benda yang konpius dalam buah fikiran setiap umat islam di dunia ni… tapi disebabkan dengan situasi sekarang, bagi aku coke haram sama sekali….

 

BIRTH OF A REFRESHING IDEA

 

The product that has given the world its best-known taste was born in Atlanta, Georgia, on May 8, 1886. Dr. John Stith Pemberton, a local pharmacist, produced the syrup forCoca-Cola®, and carried a jug of the new product down the street to Jacobs’ Pharmacy, where it was sampled, pronounced “excellent” and placed on sale for five cents a glass as a soda fountain drink.

coke

coke

  Carbonated water was teamed with the new syrup to produce a drink that was at once “Delicious and Refreshing,” a theme that continues to echo today wherever Coca-Cola is enjoyed.
 

Thinking that “the two Cs would look well in advertising,” Dr. Pemberton’s partner and bookkeeper, Frank M. Robinson, suggested the name and penned the now famous trademark”Coca-Cola” in his unique script. The first newspaper ad forCoca-Cola soon appeared in The Atlanta Journal, inviting thirsty citizens to try “the new and popular soda fountain drink.” Hand-painted oilcloth signs reading “Coca-Cola” appeared on store awnings, with the suggestion “Drink” added to inform passersby that the new beverage was for soda fountain refreshment. During the first year, sales averaged a modest nine drinks per day.

 

coke5

coke5

Dr. Pemberton never realized the potential of the beverage he created. He gradually sold portions of his business to various partners and, just prior to his death in 1888, sold his remaining interest in Coca-Cola to Asa G. Candler. An Atlantan with great business acumen, Mr. Candler proceeded to buy additional rights and acquire complete control.

 

Learn the rest of the history by selecting another chapter from the drop-down menu on the right.

 

Coke merbahaya atau tidak????

Coke dengan carlsberg ape akan terjadi??

jawapan aku : mati… x caye tgk ni….

 

ada yang cakap makan mentos dgn coke sekaligus, memberikan effect kepada badan…

kalu nak tau , tengok la video ni… huhuh lawak syial….





Download Lagu Secara Percuma(free of charges)

22 06 2008

anda perlukan lagu????

secara percuma?????

cepat untuk download????

cari lagu dulu-dulu????

cari lagu yang sesuai untuk sesuatu majlis dan perlukan komen?????

kalu nak kat sini ha 

hantar komen kat page tuh…

jangan lupa untuk bagi

  • nama penyanyi
  • nama tajuk
  • tahun ( x buh pon x pa )
  • genre ( x buh pon x pa)
  • email ( nak bagi tau yang lagu tuh dah dapat dah )

p/s: nie menggunakan perkhidmatan P2P  network, so mesti la percuma… enjoy





betol ke x betol nie???? Chancellor vs New MPV

15 06 2008

baru-baru nie baru jer heboh pasal harga minyak naek.. berkurang lar kenderaan kat atas jalan raya… tapi ader lagi mende yang bertambah nak tau aper??? haa ni ha kereta Perodua Nautica , Toyota Rush ni baru cikit tapi kalo nak listkan mmg x kn habis dgn kereta baru…. tak silap proton nak kuar kereta baru proton mpv dan proton perdana new editon and Proton Chancellor(released)

The Chancellor

chancellor seakan-akan waja

Vehicle Specification
-Vehicle Type : Sedan
-Engine Type : V6-cylinder, DOHC, MPI
-Capacity : 1977cc
-Max Power : 150 bhp @ 6750 rpm
-Max Torque : 179 NM @ 4000 rpm
-Transmission : 4-speed automatic F4A23
-Price : RM 138,888.82 (OTR)

Special:
-included DVD player (LCD screen)
-250 mm extra length for stretch leg
-reading light(at back)
-extra 2 mirror with light
-fully leather(special leather)
-additional blower(control form dashbord)
-amrest (can handle only mineral bottle not a wine bottle)

‘Not special’
-no air bags
-2 or 3 person for passenger only
-not fully created by Malaysian
-for VIP’s (maybe)
-boring…

The New MPV

Mana satu nih???

sorry no spec.. cari kat dlm internet pown x der.. tapi yang pastinya Proton memang akan kuarkan produk mpvnya pada tahun 2009. kalu tgk bentuk body die
mcm kereta alien pown ader. Yang pasti bentuk body die ader di ciplak sikit daripada mpv laen. harap-harap bentuk die tak lah macam proton juara
(kotak susu terbalik yang bergerak) hehehe…pepe pown kiter tunggu la mcm mane bentuk nye..